Κέρκυρα - Άγιος Γόρδιος

Πληροφορίες για την Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα καταπράσινο νησί με μαγευτικές παραλίες και αποτελεί έναν από του πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων, μετά την Κεφαλονιά.

Συνδυάζει μαγευτικά τοπία που θα σας κόψουν την ανάσα, ενδιαφέροντα αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα και μοναδική φιλοξενία από τους ντόπιους κατοίκους. Αξίζει να πάρει κανείς το αυτοκίνητό του ή να νοικιάσει και να το εξερευνήσει!

Από την Κέρκυρα μπορεί κανείς να επισκεφτεί τους πανέμορφους Παξούς, τη Λευκάδα και την Κεφαλονιά. Ακόμη μπορεί να οργανώσει ημερήσιες εκδρομές στα μικρά νησάκια που βρίσκονται κοντά στο νησί.

Και λίγο ιστορία….
Ποιος ήταν ο Άγιος Γόρδιος?

Ο Άγιος Γόρδιος είναι μάρτυρας της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Καταγόταν από την Καισάρεια της Καππαδοκίας και ήταν αξιωματικός του Ρωμαϊκού στρατού, διοικώντας εκατό στρατιώτες. Κατά την περίοδο που αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν ο Λικίνιος και συγκεκριμένα το έτος 314 μη μπορώντας να βλέπει την ζωή των ειδωλολατρών, και να ακούει τους ενάντιους λόγους τους κατά των Χριστιανών, εγκατέλειψε τα εγκόσμια και αναχώρησε για τα βουνά, όπου μόναζε μαζί με τα άγρια ζώα. Εκεί έπειτα από πολύ προσευχή και άσκηση ενδυνάμωσε την πίστη του και νοιώθοντας έτοιμος για το μαρτύριο, πήγε πίσω στην πόλη και στάθηκε στην μέση της αγοράς μπροστά στο άρχοντα της περιοχής. Εκεί ομολόγησε με παρρησία τον Χριστό ενώπιον όλων. Ο ηγεμόνας της περιοχής θυμωμένος από την στάση αυτή του Αγίου Γόρδιου, διέταξε και τον αποκεφάλισαν. Η μνήμη του εορτάζεται στις 3 Ιανουαρίου. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Marina Apartments - 02/02/2023
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~